Ταξίδι στην Αρχοντική Σύμη.


Η ανέπαφη ομορφιά και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, 

 θα σας κάνει να την ερωτευτείτε από την πρώτη 

Ματιά…




Η ομορφιά της, λιτή και αρχοντική ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας καθώς το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι .Ένας από τους πιο ξεχωριστούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.


Η πόλη της Σύμης εκτείνεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και αποτελείται από δύο οικισμούς εξίσου όμορφους και γοητευτικούς. Την Άνω Σύμη (Χωριό) που απλώνεται ως την κορυφή του λόφου και τον Γιαλό,το ασφαλές λιμάνι του νησιού.Και οι δυο έχουν χαρακτηριστεί  διατηρητέοι οικισμοί.



Ξεκινήστε την περιήγηση σας στο νησί με μια βόλτα στο γραφικό λιμάνι και δείτε το Ρολόι του 1881 ενώ το καμπαναριό της Ευαγγελιστρίας ξεχωρίζει στη δεξιά άκρη του λιμανιού.



Συνεχίστε τη βόλτα σας ανεβαίνοντας τα 500 σκαλοπάτια της Καλής Στράτας, που θα σας οδηγήσουν στον πάνω οικισμό της Σύμης, το Χωριό.Τα όμορφα αρχοντικά με την μοναδική αισθητική θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ κάθε τόσο θα σταματάτε για μια ακόμα φωτογραφία του λιμανιού από ψηλά.

 
Οι εντυπωσιακές εκκλησίες του Χωριού με τα ξεχωριστά τέμπλα, τις μεταβυζαντινές εικόνες, τα βαρύτιμα ιερά σκεύη και τα χαλικόστρωτα πλατιά ( αυλές ) αξίζουν την προσοχή σας.



Ένα από τα πιο διάσημα εδέσματα του νησιού, είναι το συμιακό γαριδάκι και προσφέρεται σε όλες τις ψαροταβέρνες του νησιού.  Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τους συμιακούς λουκουμάδες, τα λεγόμενα ακούμια.