Ταξίδι στη Βιτοριόζα, τη ναυτική πόλη της Μάλτας.



Πλούσια αξιοθέατα, πεντακάθαρες θάλασσες και μακρόχρονες παραδόσεις καθιστούν τη Μάλτα ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη.


Το μικρό νησιωτικό κράτος αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος εφτά νήσων στην καρδιά της Μεσογείου, 90 μόλις χιλιόμετρα από τις ακτές της Σικελίας και 230 από της Βόρειας Αφρικής. Μόνο τα τρία μεγαλύτερα νησιά Μάλτα, Γκόζο και Κομίνο κατοικούνται.


Οι «τρεις Πόλεις», η Κοσπίκουα, η Βιτοριόζα και η Σέγκλια αποτέλεσαν έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565. Η νίκη των κατοίκων ενέπνευσε τη μετονομασία της πόλης σε Νικηφόρα.


Η Βιτοριόζα, γνωστή και ως Μπιργκού υπέστη ζημιές κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε ωστόσο να μείνει άθικτο το Φρούριο του Αγίου Αγγέλου, που χτίστηκε το 870.

 
Η είσοδος στη Βιτοριόζα γίνεται μέσω της πόρτας Couvre, ενώ η ενοριακή εκκλησία είναι αφιερωμένη στο  St. Lawrence, η γιορτή του οποίου γιορτάζεται ετησίως στις 10 Αυγούστου.
 


Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το φρούριο Angelo που προσφέρει μαγευτική θέα της πόλης και το ναυτικό μουσείο στην παραλία της Βιτοριόζα.


Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει την πόλη περπατώντας στα γραφικά στενά και στη μαρίνα που φιλοξενεί καφέ  και εστιατόρια.




Πληροφορίες:

 

Βιτοριόζα/ Μάλτα

 

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του Ταξιδιού είναι 1 ώρα και 50 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από το αεροδρόμιο που βρίσκεται στη Λούκα φτάνετε στη Βιτοριόζα σε 15 λεπτά οδικώς..   Πηγή: