Παραμυθένια ατμόσφαιρα στο ΚόχεμΙστορικά κτίρια και ένα παραμυθένιο κάστρο δεσπόζουν σε ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα     της Γερμανίας.


Το Κόχεμ βρίσκεται στη Ρηνανία στην αριστερή όχθη του ποταμού Μοζέλλα, σε υψόμετρο 83 μέτρων και είναι   η έδρα της κομητείας και η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή Κόχεμ - Ζελ.


Θεωρείται ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς και είναι παγκοσμίως γνωστό για το κρασί Riesling,   με τη γλυκιά λουλουδένια γεύση.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κάστρο που χτίστηκε τον 11ο αιώνα σε ένα στρατηγικό σημείο της κοιλάδας. Καταστράφηκε ολοσχερώς από Γάλλους στρατιώτες το 1689 και ανοικοδομήθηκε αργότερα, κατά τον 19ο αιώνα.

Το εσωτερικό του μεσαιωνικού κάστρουΟ ταξιδιώτης θα περπατήσει στο γραφικό και άριστα διατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα απολαύσει μικρές κρουαζιέρες.


Το άγνωστο διαμάντι εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά του και την καταπράσινη φύση του.
Κάθε Αύγουστο διοργανώνεται η γιορτή κρασιού στο Κόχεμ, προσελκύοντας πλήθος τουριστών.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Κόχεμ / Γερμανία

 

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η απευθείας < Πτήση > διαρκεί 3 ώρες για τη Φρανκφούρτη από την Αθήνα και 2 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Φρανκφούρτη φτάνει κανείς με τρένο στο Κόχεμ σε 2 ώρες περίπου. Πηγή: