Εξωτική και πανέμορφη, η παραλία Σαλιάρα της Θάσου




Κοιτώντας την ακτή της θαρρείς πως βρίσκεσαι σε τροπικό νησί, με τα κατάλευκα βότσαλα να αστράφτουν κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Εξωτική και πανέμορφη, η παραλία Σαλιάρα στα βορειοανατολικά της Θάσου, φημίζεται για το υπέροχο σκηνικό που συνθέτει το τοπίο της. Λευκά βότσαλα, τιρκουάζ νερά, που για κάποια μέτρα είναι αβαθή -ιδανικά και για παιδιά- και μετά βαθαίνουν ώστε να απολαύουν τις απλωτές τους οι λουόμενοι.




Η καταπράσινη φύση του νησιού αγκαλιάζει τον μικρό κόλπο της παραλίας, με τα δέντρα και τους θάμνους να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Οι ξένοι την αποκαλούν και «Marble beach» από τα μεταλλεία των μαρμάρων που βρίσκονται ακριβώς από πάνω της.



Αρκετοί είναι οι ερασιτέχνες δύτες που βουτούν στην Σαλιάρα για να θαυμάσουν τον υποθαλάσσιο πλούτο της, ενώ και όσοι διαθέτουν μικρά σκάφη μπορούν να την προσεγγίσουν και να την απολαύσουν. Απέχει 5 περίπου χιλιόμετρα από τον Λιμένα, τον κεντρικό οικισμό του νησιού και η πρόσβαση γίνεται από την Μακρύαμμο, μέσω χωματόδρομου. Πηγή:newsbeast.gr