Ένα ξεχωριστό ταξίδι στην Ακτή Αμάλφι

Απόδραση στη χερσόνησο του Σορέντο ..



Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια από τις ωραιότερες περιοχές τις Ιταλίας και ιδιαίτερα για όσους θέλουν να κάνουν μια ρομαντική απόδραση. Η Ακτή Αμάλφι έχει ήλιο, θάλασσα, γραφικά μέρη και  
   μια Αρχοντική ομορφιά.


Έχει χαρακτηριστεί από το 1997 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς .Η Ακτή Αμάλφι ή αλλιώς Costiera Amalfitana όπως λέγεται στα ιταλικά, με έκταση περίπου 50 χιλιόμετρα κατά μήκος της νότιας πλευράς της Χερσονήσου του Σορέντο, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές ακτές της Ευρώπης με υπέροχες παραλίες.



Είναι βεβαίως ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Ιταλία στο σύνολό της, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες ετησίως και πολλά ζευγάρια που το επιλέγουν ως ρομαντικό προορισμό. Όπως και η υπόλοιπη περιοχή, η Ακτή Αμάλφι έχει ένα μεσογειακό κλίμα, με ζεστά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Ευρισκόμενη στην απότομη νότια ακτή της χερσονήσου αφήνει ελάχιστα περιθώρια για αγροτικές και γεωργικές περιοχές.



Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα στην περιοχή είναι ο δρόμος 163 ή Amalfitana που εκτείνεται κατά μήκος της ακτογραμμής από την πόλη Vietri sul Mare στα ανατολικά μέχρι Ποζιτάνο στα δυτικά και τον χαρακτηρίζουν και «αιωρούμενο» με μια μοναδική θέα στη θάλασσα.



Πηγαίνοντας κανείς στην Ακτή Αμάλφι θα συναντήσει χωριά σκαρφαλωμένα στην πλαγιά και απόκρημνους δρόμους που χαρίζουν όμως αυτή την καταπληκτική θέα στα γαλαζοπράσινα νερά. Vietri sul Mare, Tramonti, Ravello και Amalfi είναι μερικές μόνο από τις περιοχές που θα επισκεφτεί κανείς και θα γοητευτεί. Τα γραφικά ψαροχώρια δίπλα στη θάλασσα σε συνδυασμό με τις κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις δημιουργούν την αίσθηση ότι σε αυτό το μέρος μπορείς να μετατρέψεις τις διακοπές σου όπως θες ανά πάσα στιγμή.



Πολύ δημοφιλές βέβαια είναι και το γραφικό Positano που γοητεύει όποιον το επισκεφτεί και θέλει πάντα να επιστρέφει. Πρόκειται όπως λένε για έναν επίγειο παράδεισο. Στενά δρομάκια και σκαλιά δημιουργούν έναν μοναδικής ομορφιάς οικισμό που σε ταξιδεύει.



Μεταξύ αυτών που θα δει ο επισκέπτης στην Ακτή Αμάλφι αξίζει να δει τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αμάλφι, τη Βίλα Ρούφολο με τα αραβικά στοιχεία αρχιτεκτονικής και τους τροπικούς κήπους που ενέπνευσαν τον Βάγκνερ να γράψει την όπερα Πάρσιφαλ, το κάστρο San Nicola de Thoro-Plano και όσα έχουν μείνει να θυμίζουν τη ρωμαϊκή εποχή όπως την αρχαία ρωμαϊκή έπαυλη στο Minori.