Γραφικές εικόνες στη Χαϊδελβέργη.



Μεσαιωνικοί πύργοι, πλακόστρωτα δρομάκια και καταπράσινα δάση υπόσχεται η  Χαϊδελβέργη 
στους επισκέπτες..

Η γραφική πόλη της Γερμανίας είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και χρονολογείται από το 1196. Στο παρελθόν αποτέλεσε το κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού και πηγή έμπνευσης για φημισμένους ζωγράφους, ποιητές, συγγραφείς και φιλοσόφους.

Αποτελεί την παλαιότερη και διασημότερη πανεπιστημιούπολη της χώρας και εντυπωσιάζει με τα ιστορικά της αξιοθέατα και τη φοιτητική της αύρα.

ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το επιβλητικό γοτθικο-αναγεννησιακό Κάστρο που στέκεται ψηλά στο λόφο, πάνω από την καρδιά της πανεπιστημιούπολης. Φιλοξενεί εντυπωσιακούς κήπους, υπαίθρια έργα τέχνης, το μουσείο Φαρμάκων καθώς και το μεγαλύτερο βαρέλι του κόσμου.

ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Παλιά Γέφυρα Alte Brucke είναι χτισμένη στην άκρη της παλιάς πόλης και φιλοξενεί τις κόκκινες κλειδαριές «του έρωτα» στα περίτεχνα κιγκλιδώματά της. Στις κόχες της στέκονται μπαρόκ αγάλματα, όπως αυτό της θεάς Αθηνάς, ενώ στην νότια άκρη της βρίσκεται το μυστηριώδες μπρούτζινο γλυπτό του «Πιθήκου της Χαϊδελβέργης», ενός μάλλον τρομακτικού πλάσματος.

ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σύμφωνα με την παράδοση κρατά έναν καθρέφτη για να θυμίζει σε όσους περνούν τη γέφυρα να κάνουν την αυτοκριτική τους και να ξέρουν πως κανείς δεν είναι καλύτερος από τον άλλο.
Ο Μεγάλος Πεζόδρομος Haupstrasse είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Γερμανίας (φτάνει τα 1,6 χιλιόμετρα) και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Ο επισκέπτης θα βρει μικροσκοπικά βιβλιοπωλεία, γραφικά café, μπυραρίες, πλανόδιους μουσικούς και μικρές πλατείες, κάτω από λουλουδιασμένα μπαλκόνια επιβλητικών κτιρίων.

ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 
ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΠληροφορίες :


Χαϊδελβέργη / Γερμανία

 

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η απευθείας  Πτήση διαρκεί 3 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.  Πηγή: