Γοητεία παλιάς εποχής στο Κεμπέκ.




Χτισμένο πάνω σε έναν απότομο βράχο όπου ο ποταμός του Αγίου Λαυρεντίου ανοίγει προς τις εκβολές, το Κεμπέκ  χρωματίζεται μοναδικά αυτήν την περίοδο του χρόνου.


Με ιστορία μόλις 400 χρόνων, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Κεμπέκ συνδυάζει γραφικά κτίρια που πνίγονται μέσα στην πλούσια φύση.



Η παλιά πόλη περιτριγυρίζεται από οχυρωματικό τείχος που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και έχει ανακηρυχθεί «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» από την Unesco. Είναι η μοναδική πόλη του Καναδά, όπου επίσημη γλώσσα είναι τα γαλλικά.





Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ξενοδοχείο Château Frontenac, ένα ιστορικό μνημείο που κυριαρχεί ως φιγούρα ανάμεσα στα κτίρια του Κεμπέκ. Ο επισκέπτης θα ανακαλύψει την πόλη περπατώντας στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια με τα μεγάλα πέτρινα κτίρια.



Περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου του Κεμπέκ βρίσκεται το νησί Île d'Orléans, στον ποταμό Saint Lawrence. Έχει χαρακτηριστεί ως ο μικρόκοσμος του παραδοσιακού Κεμπέκ με αγροκτήματα και εκκλησίες που μοιάζουν σαν να έχεις κάνει ταξίδι στο χρόνο στο αγροτικό Κεμπέκ του 18ου αιώνα.



 

Πληροφορίες:

 

Κεμπέκ / Καναδάς

 

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Καναδά (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,46 δολάρια)

Απόσταση: Η διάρκεια του Ταξιδιού είναι 14 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μονάχου και Μόντρεαλ και 16 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Τορόντο.  Πηγή: