Ταξίδι στο τροπικό στολίδι του Ινδικού Ωκεανού.



Σρι Λάνκα: Τροπικές ζούγκλες, ψηλές οροσειρές, πανέμορφες παραλίες και δεκάδες αγάλματα
και ναοί αφιερωμένοι στο Βούδα συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.


Η Σρι Λάνκα που σημαίνει ευλογημένο νησί, είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ινδικού Ωκεανού. Σύμφωνα με το μύθο στην κορυφή του δεύτερου ψηλότερου βουνού της, βρίσκεται το αποτύπωμα του Αδάμ.


Πρόκειται για ένα ταξίδι που ξεχειλίζει από εξωτισμό με καταπράσινες διαδρομές, παρθένες παραλίες, αρχαιολογικούς θησαυρούς και μυστηριακή ατμόσφαιρα.


Αξίζει να επισκεφθείτε τις σπηλιές της Νταμπούλα με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα αγάλματα του Βούδα, τη μεσαιωνική πόλη Πολοναρούα και τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα.





Επιλέξτε να κάνετε σαφάρι στο εθνικό πάρκο Minneriya για να δείτε από κοντά τους ελέφαντες και επισκεφθείτε το βράχο της Σιγκιρίγια και τον κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε.



Στην πόλη Κολόμπο κυριαρχεί η αποικιοκρατική αρχιτεκτονική με αρώματα και χρώματα της Ασίας.
Το νησί είναι ακόμη γνωστό για τα θρησκευτικά μνημεία, τις φυτείες τσαγιού και τους πολύτιμους λίθους που δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν ταξιδιώτη.

Πληροφορίες:  

 

Σρι Λάνκα / Ινδικός Ωκεανός


Διαφορά ώρας: 2.5 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Ρουπία της Σρι Λάνκα (1 ευρώ ισοδυναμεί με 175.33 ρουπίες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντουμπάι είναι 11 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 14 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνταντινούπολης.