Η Χώρα της Νάξου μέσα από υπέροχα φωτογραφικά κλικ.

Γερμανικό περιοδικό αποθεώνει την ποδηλατάδα στη Νάξο: «Σαν τους θεούς!»

Ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά των 
Κυκλάδων, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο τις καρδιές του κοινού, η Νάξος διαθέτει μια υπέροχη Χώρα που σε κάνει να θέλεις να περιδιαβαίνεις στα σοκάκια της δίχως τελειωμό.

Γραφικές κυκλαδίτικες εικόνες που γεμίζουν το νου με όμορφες αναμνήσεις και την φωτογραφική μηχανή με υπέροχα και αμέτρητα κλικ, αποτελούν το ιδιαίτερο παζλ της Χώρας του νησιού, όπου το ένδοξο παρελθόν συναντά το σήμερα με έναν τρόπο μοναδικό.

Στενά σοκάκια, κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής κτίρια με χρωματιστές λεπτομέρειες που έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις -από μπαράκια και εστιατόρια, μέχρι μπουτίκ και καταστήματα με τοπικά προϊόντα και τουριστικά είδη- και βενετσιάνικα αρχοντικά με τους χαρακτηριστικούς θυρεούς συνθέτουν τη σημερινή της εικόνα.

Χτισμένη στο μέσο περίπου της δυτικής ακτής του νησιού, βρίσκεται στη θέση στης αρχαίας πόλης της Νάξου και καλεί τους επισκέπτες σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα διάσημα αξιοθέατά της που θυμίζουν σε όσους την επισκεφτούν το άκρως ενδιαφέρον παρελθόν της.

Ανάμεσα στα σημεία αναφορά της η Πορτάρα, το αξιοθέατο συνώνυμο ολόκληρου του νησιού, που συνδέεεται με αυτήν μέσω μιας στενής λωρίδας γης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, και ο αρχαιολογικός χώρος της μυκηναϊκής πόλης στη Γρόττα, ενώ από τα μέρη- συνώνυμα της Χώρας αδιαμφισβήτητα το Ενετικό Κάστρο, που μοιάζει να την «στεφανώνει».

Στα όσα αξίζει κανείς να ανακαλύψει στη Χώρα της Νάξου και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στην Εμπορική Σχολή, εκεί όπου φοίτησε κάποτε ο σπουδαίος Καζαντζάκης.

Η Χώρα της Νάξου μέσα από υπέροχα φωτογραφικά κλικ