«Γιορτή του Κάστανου» στην Άρνα Λακωνίας!



Στην αγκαλιά του Ταΰγέτου και στην σκιά του Πλατάνου της, η Γιορτή Κάστανου και του Φθινοπώρου.


Η Άρνα Λακωνίας φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές κάστανου, στήνοντας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (27, 28 και 29) μία υπαίθρια αγορά με τα καλύτερα προϊόντα της γης του Ταΰγετου.

Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» απλώνονται μια σειρά από καλό φτιαγμένους πάγκους που πάνω τους φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα.



Τα χρώματα από τα κάστανα , τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα , τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το κρασί , τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού ….



Πολιτιστικά δρώμενα με χορευτικά συγκροτήματα, πλούσια εδέσματα από κάστανα και άλλα τοπικά προϊόντα δίνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία για την ζωή σε αυτό τον τόπο.


Τα ψητά κάστανα ετοιμάζονται στο μεγαλύτερο τηγάνι της χώρας που έχει στηθεί στην πλατεία του χωριού και τα βραστά στο παλιό χαρανί. Το δε τσίπουρο ρέει άφθονο....


Με αυτή την γιορτή απολαμβάνουμε τις τελευταίες ζεστές μέρες του Οκτώβρη, το "Καλοκαιράκι του Αη- Δημήτρη" όπως λέγεται και κρατάμε για τον χειμώνα μια πολύ όμορφη ανάμνηση. Πηγή: