Μαγευτικές εικόνες της λίμνης Πλαστήρα

 Μαγευτικές εικόνες της λίμνης Πλαστήρα

Η πρώτη επαφή με τη λίμνη Πλαστήρα συνοδεύεται από το δέος που νιώθει κανείς, όταν στέκεται μπροστά σε αυτό τον πίνακα ζωγραφικής της φύσης.


Η ομορφιά του τοπίου, η γαλήνη που αποπνέει, οι εναλλαγές των χρωμάτων και οι αντανακλάσεις στο νερό, σε κάνουν να μένεις με το στόμα ανοιχτό.



Η τεχνητή λίμνη Ταυρωπού, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης, στο νομό Καρδίτσας και σε υψόμετρο 750 μέτρων. Φτιάχτηκε το 1959, με την ολοκλήρωση του φράγματος του ποταμού Ταυρωπού, ενώ το όνομά της το πήρε από τον Νικόλαο Πλαστήρα, ο οποίος είχε την ιδέα για τη δημιουργία της, 25 χρόνια πριν.



Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν όμορφα τοπία, ενώ ενδείκνυνται για διάφορες δραστηριότητες, όπως ποδηλασία και ιππασία. Στην ίδια τη λίμνη υπάρχει η δυνατότητα χρήσης κανό και θαλάσσιου ποδηλάτου.  Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις ηλικίες, για οικογένειες, ζευγάρια ή και παρέες. Σε όλους έχει κάτι να προσφέρει.



Δεκαοχτώ γραφικά χωριά περιβάλλουν τη λίμνη, όπου μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από αυτά για τη διαμονή σας. Μεταξύ αυτών το Νεοχώρι, που έχει αναπτυχθεί τουριστικά και προσφέρει στον επισκέπτη μία εκπληκτική θέα στη λίμνη, τα Καλύβια Πεζούλας, αλλά και η Νεράιδα, που βρίσκεται μέσα στα έλατα.
 

Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για μια εξόρμηση στη λίμνη. Πηγή: